De techslinger

Ben je naar een manier aan het zoeken om je iPad goed op te bergen. Het is ook wat overdreven om een hele rugzak mee te nemen omdat je een iPad mee wil nemen, maar eigenlijk niks anders nodig hebt. Daar hebben ze nu een oplossing voor uitgevonden in de vorm van de techslinger. Het doet een beetje denken aan het wilde westen, zo’n iPad harnas onder je colbert of voor de echte techies over je overhemd heen. Toch heeft het wel valide waarde voor de fanatiek iPad gebruiker. Als je gaat lopen steek je hem gemakkelijk onder je schouder en het helpt gelijk tegen diefstal. Moet je even snel iets opzoeken of even snel die presentatie laten zien aan iemand die je tegenkomt in de kantine, dan is je iPad nooit ver weg en altijd klaar voor gebruik. En om het helemaal compleet te maken heb je bij de techslinger niet alleen een opbergruimte voor je tablet, maar aan de andere kant ook nog voor je smartphone. Het is met name handig voor zakenlui die veel reizen. Maar ik kan me zo voorstellen dat veel mensen hier gebruik van gaan maken.

slide1

iPad op school

Waar het vroeger normaal was om gewoon te leren uit boeken en je huiswerk te maken in een schrift, lijkt dit tegenwoordig iets wat totaal niet meer aan de orde is. De tablets nemen langzaam de scholen over. En dan met name de iPad. Maar homoeten we ons dat dan voorstellen. Zitten kinderen alleen maar de hele dag op de iPad met toegang tot alle games. Dit is niet het geval. De kinderen krijgen iPads die speciale programma’s hebben om het kind te helpen met leren. Denk aan programma’s om te leren rekenen of te spellen. De leraar legt het vak nog steeds wel gewoon voor de klas uit, maar het huiswerk wordt gemaakt op een iPad. Dus zo lijkt de iPad bezig met een ware revolutie om langzaamaan alle scholen over te nemen en maakt zo dat de tablet niet meer weg te denken is uit het onderwijs. ipad-education

Grotere iPad in aantocht ?

Er gaan geruchten rond over het internet dat er in 2014 een grotere versie uitkomt van de iPad. Het gaat hier om een bijna 13 inch grote versie van de iPad die uit zou moeten komen in oktober 2014. De tablet zou ontworpen zijn voor scholen in Amerika, zo laat het Taiwanese Digitimes op basis van connecties bij leveranciers weten. Er waren eerst geruchten dat deze iPad al eerder zou uitkomen, namelijk in het voorjaar van 2014 maar deze bron meldt een andere release date. De nieuwe Ipad zou uitkomen onder de naam ‘iPad pro’.

Deze grotere tablets moeten gaan concurreren met de laptops de komende jaren. De verkoop van de Macbooks vertoont al een tijd geen groei meer. En ook Samsung zou een grote tablet willen gaan introduceren.

Dus houd het in de gaten het beloofd in ieder geval weer een mooi nieuw product te worden van Apple, zoals we van ze gewend zijn. 12_9_ipad_ipad_4_mini_light-1024x576

 

 

iWork op de nieuwe iPad Air

In de presentatie van Apple op 22 oktober 2013 werden verschillende nieuwe producten voorgesteld. Zo krijgen de Macbook Pro en de Mac Pro een upgrade en krijgen zowel de iPad en de iPad mini er broertjes bij. Maar ook een aantal apps kregen extra aandacht, waaronder iWork.

iWork is een soortgelijk pakket als Office. Excel heet in dat pakket Numbers en in plaats van Powerpoint gebruiken ze de naam Keynote. Wat uniek is in de nieuwe versie van iWork is dat het mogelijk is om samen aan documenten te werken via iCloud. Als een collega aanpassingen maakt aan een document, sheet of presentatie, dan zie jij die wijzigingen ook live op jouw scherm. Ook is de nieuwe iWork te gebruiken op elk device (Mac, iPad, iPhone en zelfs PC).

De grootste USP, aldus Apple, is dat het gratis is.